Home » Kolem domu » Pohodlí na dřevěné terase

Pohodlí na dřevěné terase

Člověk je stvořen k práci, ale také k odpočinku. Proč si nezajistit lepší relax u sebe doma? Terasy jsou velice oblíbené, zejména ty dřevěné, protože přírodní materiál dovede vždy vytvořit speciální atmosféru.

dřevěné terasy

Stavba terasy snadno a rychle

Všechno půjde mnohem lépe, když víte, co je potřeba a kde vše seženete. Například při stavbě sauny se hodí saunové palubky. Pokud zamýšlíte postavit místo k odpočinku jako součást domu, využijete terasová prkna v odpovídající kvalitě. Rozhodujete se o propojení obytného prostoru se zahradou? Realizujte venkovní dřevěné terasy a projdete z domu rovnou do zeleně. Užívat si budete komfortu, ať už si vyberete jakýkoliv druh dřeviny.

Dřevěné podlahy v různém zpracování

Ke stavbě teras si vyberete z nabídky desítky nejrůznějších variant. Prkna jsou pro vás připravena v různých šířkách, délkách, tloušťkách. Odlišují se od sebe zpracováním a povrchem. Na výběr máte exotické nebo jehličnaté dřeviny. Exotické dřeviny dovedou odolávat těm nejvyšším zátěžím, protože mají vysokou hustotu. Vynikají různorodostí barev, můžete zvolit odstíny od světlých hnědých, žlutých až po tmavočervené. Z jehličnatých dřevin náleží mezi nejtrvanlivější a nejcennější modřín sibiřský a slezský modřín. V modřínu se ukrývá pryskyřice se schopností odpuzovat vodu, což vlastně značí přírodní impregnaci a zároveň je dřevo chráněno před napadením houbami.

Dále se využívají borovice tepelně upravené, červený cedr v kvalitě sukatý, s hustotou 340-460 kg/m3. Smrkové palubky se dodávají o různých délkách, bez povrchové úpravy s ostrými hranami. Povrchy však následně ošetřete speciálním nátěrem. Zvláštností ještě je, že u terasového dřeva z tlakově impregnované borovice se na povrchu objevují zelenavé a bělavé výkvěty. Jde o vyroněnou pryskyřici, k čemuž došlo právě tlakovou impregnací smíchanou s impregnační látkou.

Sdílet článek