Home » Bydlení » Časté chyby, které nastávají při stavbě terasy

Časté chyby, které nastávají při stavbě terasy

Dřevěná terasa představuje perfektní způsob, jak propojit obytný prostor s venkovním. Pokud si necháte na realizaci záležet, vznikne vám na zahradě půvabné místo, které zvýší i samotnou hodnotu nemovitosti. Vyvarujte se však při realizaci běžných chyb. V následujících řádcích vám prozradíme, jakým chybám byste se měli vyhnout.

nerezové vruty

Výběr nesprávných materiálů

Velice nákladnou chybou je výběr špatných materiálů. Vzhledem k tomu, že terasa se nachází ve venkovním prostředí, je potřeba, aby zvládala slunce, déšť, sníh, ale třeba i led. Pokud zvolený materiál nedokáže odolat těmto vlivům, dřevo se velice rychle znehodnotí a terasa pak bude nevzhledná, až dokonce nepoužitelná.

Zvolte tedy buď tlakově ošetřené dřevo, nebo kompozitní palubky kombinující dřevo a plast. Druhá zmíněná možnost je odolnější, nicméně nákladnější, na druhou stranu vydrží spoustu let.

Neodborná montáž

Při stavbě terasy se používají i různé prvky jako distanční podložky, rektifikační terče, nerezové vruty a podobně. Sáhněte po materiálu určeném přímo na terasy, protože ten je odolný proti korozi. Spojovací materiál by se měl použít správně, aby byla zajištěna pevnost a odolnost terasy.

Použití nevhodných palubek

Terasa by měla mít dostatečnou nosnost, protože na ni umístíte nejen zahradní nábytek a možná i kuchyňské vybavení, ale také na ní budou pobývat lidé. Terasa by tak měla zvládnout i větší váhu, což zajistíte použitím a správným rozmístěním patek a sloupků.

Pokud hledáte odborníka na realizaci teras, podívejte se do nabídky společnosti Gardina.cz, kde najdete nejen potřebné vybavení, ale také spoustu zajímavých článků a rad. Stavbu terasy svépomocí zvládne každý šikovný kutil, ovšem potřebujete k tomu vhodné vybavení, odolné materiály a další pomůcky. Objednejte vše na jednom místě.

Sdílet článek