Home » Hobby » Jak na zavlažování zahrady?

Jak na zavlažování zahrady?

Pokud máte zahradu a pěstujete na ní jakékoli rostliny, je potřeba se o ně starat, ať už je to okrasný trávník nebo mrkev na užitkové zahradě. Každá rostlina potřebuje ke svému růstu snad jediné – dostatek vláhy. Pouze voda dešťová nestačí. Jestliže delší dobu neprší a panují velká horka, rostliny potřebují závlahu o to více. Takže máte několik možností. Vzít do ruky konev a pracně konev po konví zalévat celou zahradu. Nebo natáhněte hadici a rostliny můžete zalít tímto způsobem. Mnohdy je však problém v tom, že nemáte dostatečně dlouhou hadici a voda se tak ke všem rostlinám nedostane. Co teď? Existuje ještě jedna možnost! Velice praktické řešení nabízí zavlažovací systémy.

 

Zavlažovací systémy jsou instalovány pod povrchem a nejde je tudíž vůbec vidět. Nikterak nenaruší estetickou stránku zahrady. Zavlažovací systémy od britské společnosti Hozelock lze skrýt ve velice praktickém obrubníku. Ten může sloužit i k jiným účelům. Lze pomocí nich rozdělit vaší zahrádku na jednotlivé části. Třeba oddělit užitkovou zahradu od okrasné. Obrubníky zabrání také prorůstání, tudíž vám odpadne práce se údržbou. Zavlažování touto formou vám zajistí pro vaše rostliny dostatek vláhy a vaše zahrádka bude vzkvétat. Pestře zelený trávník, záhonky plné květů, bohatá úroda, ne jeden soused vám bude vaši zahrádku závidět.

 

Zavlažování pomocí zavlažovacích systémů Hozelock je založeno na neviditelném obrubníku. Ten je uzpůsoben tak, aby jim mohla protékat voda. Na obrubník zapojíte malé hadičky, kterými se voda dále dostává do libovolného místa postřikovače. Kontrolovat závlahu můžete ručně nebo automaticky. Otočíte kohoutek a vodu regulujete. Komfort vám poskytne automatické spouštění a vypínání s nastavením časovače. Oceníte zejména tehdy, kdy se chystáte na výlet, či dovolenou a nebudete moci spustit zavlažovací systém ručně. Jestliže si chcete ušetřit čas a už vás nebaví zalévání konví, navštivte Mountfield, kde je možné si zavlažovací systém zakoupit.

Sdílet článek