Home » Ložnice » Přednosti latexové matrace

Přednosti latexové matrace

Člověk by měl denně spát alespoň osm hodin, což znamená, že zhruba třetinu svého života stráví v posteli. A to je už pádný důvod, proč si dopřát pohodlí. Výrazně spánek a pohodu v posteli ovlivňuje matrace. Na trhu jsou k dostání různé zdravotní matrace, ze studené pěny, Bio pěny, ale také latexové matrace, které patří k těm nejoblíbenějším. A právě na přednosti latexových matrací se v dnešním článku zaměříme.

Jak už samotný název napovídá, latexové matrace jsou vyráběné ze směsi umělého a přírodního latexu. Vykazují antialergické vlastnosti a k dostání je na trhu hned několik typů těchto matrací. Jejich odlišnosti spočívají zejména ve výšce jádra, provedení a také v počtu anatomických zón. Nejméně vhodné jsou latexové matrace s třízónovým jádrem, který poskytuje tělu oporu pouze v oblasti trupu. Ideální je zvolit spíše jádra s pěti či sedmi zónami, které nabízí individuální oporu pro oblasti hlavy, ramen, trupu, boků a nohou.

Proč latexovou matraci?

Latexová matrace a její jádro je prodyšné, a to díky přítomnosti takzvaných odvzdušňovacích kanálků. Ale aby byla prodyšnost zajištěna, je nezbytné matraci uložit na prodyšný podklad, tedy na lamelový rošt. Zároveň rošt dokáže podpořit i anatomické vlastnosti matrace. Tyto matrace nejsou doporučovány ani dětem. Dětská postýlka by měla nabídnout matraci spíše kokosovou či molitanovou.

Preferujete-li polohovatelné rošty, pak jsou latexové matrace ideální kombinací. Avšak matrace vyztužené kokos-latexovou deskou nejsou na polohovatelné rošty ideální. Dejte si tedy při výběru pozor na to, z jakého jádra je matrace vyrobena. Latexové matrace jsou vhodné jak na jednolůžko, tak i manželské postele. Mají skvělé ortopedické vlastnosti a vyznačují se svou dlouhou životností.

Kde matraci koupit?

V současné době se vám nabízí hned dvě možnosti – na internetu, nebo v kamenné prodejně. Výhodou kamenné prodejny je, že si můžete matrac vyzkoušet, ohmatat a prohlédnout. Ale internetové obchody nabízí často zajímavější slevy než kamenné prodejny. Je tedy pouze na vás, kterou variantu zvolíte.

Sdílet článek

, ,